DEAR SOCIETY op 9 juni 20:00 - 22:00 met de Engelse auteur John Dickie
Dear Society Sessies in Amsterdam
DEAR SOCIETY SESSIES
Op 9 juni zal de eerste editie van 'Dear Society!' plaatsvinden. 'Dear Society, is een serie masterclasses door schrijvers, kunstenaars en kritische denkers. Initiatiefnemers Maurice Van Rooijen en Dimitri Madimin nodigen voor deze editie de befaamde auteur John Dickie uit om op een zeer bijzondere en toepasselijke locatie in Amsterdam te spreken over zijn schrijverschap.
John Dickie (UK) is bekend om zijn meeslepende verhalen en krachtige schrijfstijl. Deze masterclass biedt een unieke kans om meer inzicht te krijgen in zijn werk en schrijfproces. Dickie zal spreken over de uitdagingen die hij tegenkwam en over zijn ervaringen tijdens zijn onderzoek bij het schrijven van zijn bestseller ‘The Craft, How the Freemasons Made the Modern world’; een boek dat veel lof oogstte van zowel critici als lezers.
'Dear Society' biedt met deze masterclass de kans tot persoonlijke kennismaking met deze bijzondere schrijver en voor alle boekenliefhebbers om meer te weten te komen over het schrijfproces achter dit succesvolle boek.
Wees er bij, inschrijven kan door te klikken op deze link https://lnkd.in/euq7tF_S
https://johndickie.net/about-john/Geen toekomst zonder verleden. Tegenwoordig heeft iedereen het over eco-systemen en het creëren van beweging en lijkt polarisatie alom aanwezig. Met de ‘Dear Society’ sessies willen wij met een auteur, kunstenaar, wetenschapper of criticus van gedachten wisselen over hun eigen werk en hoe dat reflecteert op de huidige maatschappij, maar ook wat hen heeft geïnspireerd. De gasten zorgen voor een sympathieke, intelligente presentatie waarin ze hun kijk delen. Daarna is de mogelijkheid om met elkaar en de gast van gedachten te wisselen. Dear Society heeft meerdere vormen: op locatie, ZOOM of als podcast.
De eerste ‘Dear Society’ sessie is met John Dickie, auteur van o.a. Cosa Nostra en The Craft; How freemasons Made the Modern World en is op locatie in Amsterdam.
OVER JOHN DICKIE (1963)
John Dickie is hoogleraar Italiaanse studies aan University College London (UCL). Hij is een internationaal erkende specialist op vele aspecten van de Italiaanse geschiedenis en zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald.
John werd geboren in Dundee in 1963, groeide op in Leicestershire en volgde zijn opleiding aan de Loughborough Grammar School. Hij won een plaats aan Pembroke College, Oxford, waar hij in 1986 afstudeerde met een First in Modern Languages.
Vervolgens behaalde hij een MA en een DPhil aan Sussex University. Sinds 1993 doceert hij aan de UCL.
John heeft een multinationaal televisiepubliek bereikt met een aantal documentaires die hij mede heeft geschreven en gepresenteerd, waaronder de zesdelige geschiedenis van Italiaans eten, De gustibus, gebaseerd op zijn boek Delizia! Hij presenteert zowel in het Italiaans als in het Engels. Hij wordt vaak geïnterviewd voor pers en media in veel verschillende landen.
Hij heeft ook gewerkt als adviseur en onderzoeker voor een aantal bedrijven, en in 2017 en 2018 was hij de gastheer van de Wereldkampioenschappen Pasta, gesponsord door Barilla.
In 2005 benoemde de president van de Italiaanse Republiek hem tot Commendatore dell'Ordine della Stella della Solidarietà Italiana.
THE CRAFT: HOW THE FREEMASONS MADE THE MODERN WORLD
‘The Craft is a superb book that often reads like an adventure novel. It's informative, fascinating and often very funny. The depth of research is awe-inspiring, but what really makes this book is the author's visceral understanding of what constitutes a good story.' - The Times
Het genootschap van de vrijmetselarij is altijd met geheimzinnigheid omgeven. Opgericht in Londen in 1717 als een reeks karaktervormende idealen en een manier om mannen in gemeenschap te binden, bleek de vrijmetselarij zo verslavend dat ze zich binnen twee decennia over de hele wereld had verspreid. Vrijmetselaars-invloed werd alomtegenwoordig en het verhaal wordt bevolkt door enkele van de meest vooraanstaande mannen van de laatste drie eeuwen: Winston Churchill en Walt Disney; Wolfgang Mozart en Shaquille O'Neal; Benjamin Franklin en Buzz Aldrin; Rudyard Kipling en 'Buffalo Bill' Cody; Duke Ellington en de hertog van Wellington. Onder George Washington werd de Craft een credo voor de nieuwe Amerikaanse natie. Vrijmetselaarsnetwerken hielden het Britse rijk bij elkaar. Onder Napoleon werd de Craft een instrument van autoritarisme en vervolgens een dekmantel voor revolutionaire samenzwering. Zowel de mormoonse kerk als de Siciliaanse maffia danken hun oorsprong aan de vrijmetselarij.
INITIATIEFNEMERS
De intiatiefnemers van ‘Dear Society’ zijn beeldend kunstenaar, filmmaker en muzikant Dimitri Madimin. Tot voor kort was van Dimitri de expositie ‘Plantage Alkmaar’ in het Stedelijk Museum Alkmaar te zien.
en innovatie strateeg en vernieuwend denker en doener Maurice van Rooijen.
PROGRAMMA
19:30 Ontvangst met koffie en/of thee
20:00u Start door Dimitri Madimin en Maurice van Rooijen
20:05u Opening door vrijmetselarij
20:10u Presentatie (in het Engels) van gastspreker John Dickie
21:15u In dialoog met… gastspreker en deelnemers
22:00u Afsluiting
LOCATIE
Vrijmetselaars Stichting Amsterdam (VSA) heeft op ons verzoek het gebouw aan de Vondelstraat 39 opengesteld. Dat maakt dat de focus van John Dickie vooral op zijn boek The Craft zal liggen.
KOSTEN EN AANMELDEN
De Dear Society Sessies staan in principe open voor iedereen van elke generatie, die bereid is naar de andere generatie(s) te luisteren en een omslag zou willen maken. Om te gaan construeren en na te laten. Door met respect te kijken naar wat was en met compassie naar wie gaan komen.
Kosten voor de Dear Society Sessie met John Dickie bedraagt € 15,= incl. koffie en/of thee.
We realiseren dat het al weer een tijd geleden is, maar wij hebben beloofd je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Indien je dit niet meer wil of je dit als ongewenst ervaart dan kan dit door op ‘unsubscribe’ onder aan deze mail te klikken.
Heb je vragen voor, aan of over Jonge Geesten, of Dear Society in het bijzonder? Laat het ons dan vooral weten